Tudo é possível

Tror jag har kommenterat här någon gång tidigare angående service. Ofta är det inte så bra service här i den bemärkelse som man brukar prata om det i Sverige, att det ska vara snabbt, proffsigt och typ opersonligt. Här tar det ofta ganska lång tid, är inte så proffsigt men väl personligt.

Häromdagen var jag i affären, kvinnan i kassan var otroligt långsam, satt och åt kaka samtidigt som hon slog in varorna så tittar hon upp med ett stort leende och bjuder mig på kaka. Vi äter kaka, hon uppmuntrar mig att ta mer för hon har problem med vikten och bör egentligen inte äta så mycket. Det visar sig att den nybakade kakan kommer från ett par nunnor som bor intill affären och som dagligen förser kvinnan med kakor.

Idag skulle jag köpa el (här är det kontantkort/förköp på el), stod i luckan på elbolaget och väntade, inget hände med hörde ljud från ett annat rum. En man kommer skrattande till luckan hållandes en ljusblå spetsgardin och en gardinstång och undrar om jag kan vänta lite, det är gardinuppsättning på gång. Sekreteraren på jobbet, Aida, hade varit på banken i morse men var tvungen att gå tillbaka för banken hade ingen växel så de hade gett Aida för mycket pengar för att sedan komma tillbaka med växeln.

Igår flyttade jag äntligen in i huset, eller ja, grejerna flyttade in i söndags, jag flyttade runt grejerna inne i huset igår kväll, i natt blir första natten. Nedan ett par bilder från nyckelöverlämningsfesten i lördags.


På fotona: 1. Ägarparet till huset och jag 2. Ägarens broder och broderns fru tillika mina nya grannar 3. Andreas, finanschef i programmet, får en lektion i lokalspråket av en vän tillhusägarens mamma, mamman till vänster, vännen till höger 4. Jag och bakom mig ”platschefen” för bygget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s