Tjock

Har varit i Mocambique i två dagar och har under dessa två dagar oavbrutet fått höra av jag vet inte hur många (kända och mindre kända människor), att jag blivit så fantastiskt tjock under Sverigebesöket. Folk använder lite olika begrepp; ”liten tjockis”, ”fet”, ”mer kvinnlig”, ”vacker” etc. Alltihop är hur som helst ett tecken på att jag lyckats med det uppdrag som ett antal personer (kända och mindre kända) gav mig innan resan: att bli lite tjockare.

Detta är otvivelaktigt ett av de ”sociala mönster” som är helt annorlunda här, eller annorlunda i Sverige. Med stor entusiasm utbrister människor att man blivit vackert blek och fet. Det är bara att ta skeden i vacker tass och le.

Nedan en foto av Maputo, taget på inkommande flyg i fredags.

SDC10093liten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s