Bättre vecka och funderingar om (den svenska) kroppen

Förra veckan skrev jag inte så mycket, den var helt enkelt för jobbig (måndagens problem beskrivna på bloggen som Marathon i tråkiga saker visade sig vara bara en liten försmak av vad som komma skulle).

Nu är det måndag och jag är tillbaka på jobbet med nya krafter. Fick höra av en av kollegorna att jag såg ”tjock och fin” ut i ansiktet, inte alls trött som förra veckan. Gott tecken? I fredags sa irländska ambassadens representant till mig att jag fått en trevligt afrikanskt rund rumpa – har nästan vant mig vid alla dessa kommentarer om kroppen…

Apropå kroppen: Ett tecken på globalisering är att jag under förra veckan fick mail från ett antal mocambikiska vänner angående svenskor och topless. De hade läst om svenskornas topplesskamp och undrade lite förvirrade vad det egentligen stod för? Ganska otroligt att människor här nås av den informationen när det i Sverige kan vara lögn och förbannad dikt att få information om stora politiska händelser på kontinenten Afrika… (Förutsatt att det inte handlar om krig, svält, naturkatastrof eller korruption…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s