Ingen afrikansk rumpa

Kom till kontoret för någon timma sedan efter att ha varit borta knappt två veckor. Det första som händer är att alla man möter synar en leende från huvud till fötter. Resultatet av syningen blev ett antal kommentarer i stil med att maten i Lusaka inte kan vara något vidare – man ska komma tillbaka tjock från resor! Det kommenterades att det är bättre när jag åker till Sverige för att jag då kommer tillbaks lite mer afrikansk = med större rumpa… Kulturen att prata om kroppen och dess storlek är onekligen lite annorlunda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s