Tapetserad bil

Idag, den 13 september, inleddes den officiella valkampanjen. Eller rättare sagt i natt. Jag blev varse detta genom att programmets bil, som var med oss i Cuamba i helgen, under natten blev rikligt tapetserad med Frelimoaffischer där den stod utanför universitetets lärarbostäder. Lyckligtvis var den relativt nytapetserad när jag fann den så det var snabbt nedrivet. (Blev lite nostalgisk och längtansfull av det flitiga affischerandet, hela stan hade täckts under natten.)

Kampanjerna gjorde sig påminda på vägen mellan Cuamba och Lichinga, vi mötte och körde igenom demonstrationer för MDM, Frelimo och Renamo. Det verkar hittils ha gått lugnt till i provinsen. Igår talade presidenten till folket i tv och uppmanade alla att respektera freden, vi får verkligen hoppas att uppmaningen följs.

Lägger snart upp foton från ett par demonstrationer här på bloggen, måste bara ha tillräckligt med tålamod med uppkopplingen. Nedan ett smakprov på affischeringen, i bakgrunden väggen till Hotel Visão 200o i Cuamba i morse.

IMG_2580_liten

1 tanke på “Tapetserad bil

  1. Pingback: Frelimohajar i valbassängen? « Kajsas blogg från Moçambique

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s