När flygplanet exploderar…

Idag kom jag tillbaka till Mocambique efter en förfärlig flygresa Köpenhamn-Frankfurt-Johannesburg-Maputo (snö, is, kaos och serie i förseningar, nästan missa planet och sedan som slutkläm missa det sista planet). Imorgon bär det av till Lichinga och sedan vidare till Nkwichi.

På den långa flygsträckan Frankfurt-Johannesburg satt jag vid en av nödutgångarna. En flygvärdinna gav inlevelsefulla beskrivningar av hur det hela skulle skötas i händelse av olycka: -Du kastar dig ut, och om du inte har brutit något eller är medvetslös, eller är tillsammans med någon som skadat sig, springer du så fort och långt du kan från det exploderande flygplanet!

Det är inte riktigt så nödutgångshantering brukar beskrivas men det här kändes på något sätt mer realistiskt. (Fick lite av en Fight Club-känsla av det hela…)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s