Utan stav

Idag har jag kommit till Sverige från Mocambique. Planet från Frankfurt till Göteborg var försenat, först på grund snöovädret. Sedan uppstod emellertid ännu en förseningsanledning.

När alla har satt sig kommer kaptenen och pratar med en kille som sitter på raden bakom mig. Han säger ”I am sorry but we cannot get your pole into the plane, it is 10 centimeters too long”. En livlig diskussion uppstår mellan killen och kaptenen där killen menar att han har kollat att staven ska kunna åka med, men tyvärr ingen plats finns. Kaptenen erbjuder att staven kan gå som gods med nästa plan (som är lite längre) men killen vägrar åka utan stav. Han går ilsket av. Eftersom han hade incheckat bagage (utöver staven) måste allt bagage tas av planet för att hitta hans väska.

Det visade sig att det var en stavhopparstav och killen skulle vara med på tävlingarna i Göteborg som börjar imorgon. Detta skulle kunna få till och med mig att bänka mig framför friidrott, för att kolla om staven kom fram…

1 tanke på “Utan stav

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s