Fast med bilen – den svenska versionen

I natt sov jag hemma hos Cecilia (som arbetar med agoforestryprojektet i Cuamba). Hon bor i ett litet hus, vackert beläget vid en sjö i Smålands skogar utanför Tingsryd.

Klockan 06.00 i morse skulle jag åka därifrån för att köra till kursen i Klippan (där jag befinner mig nu). Det var lättare sagt än gjort. Jag kom inte ut från uppfarten på grund av de ungefär 25 centimetrarna med snö som fallit under natten. En fyrhjulsdriven bil kom och spårade, jag kom lite närmare stora vägen (se första fotot). Sedan följde en nästan två timmar lång kamp med att få bilen över ett krön (se andra fotot) på den lilla vägen ut till den stora.

Trots tappra bärgningsförsök kom jag inte upp. Ungefär när vi gett upp kom emellertid en traktor med en plog och då blev allt mycket lättare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s