Fundering kring bilprovning

Bilprovning ska bli obligatoriskt i Mocambique och Maputo är först ut. Från och med februari har fordonsägare i Maputo sex månader på sig att ta sig till bilprovningen, för den som inte gör det har polisen rätt att beslagta bilen. Även här i Lichinga har det byggts en hall för bilprovning.

Tanken är ju naturligtvis god men måste säga att jag inte riktigt förstår hur detta ska gå till på en plats där det varken finns några ordentliga bilverkstäder eller tillgång till reservdelar… Det kommer bli en faslig massa anmärkningar men det kommer inte finnas något sätt att fixa dem…

Kom att tänka på att jag tog ett foto på ett fordon som användes under byggnationen av bilprovningen här i Lichinga. Har lagt ut det på bloggen tidigare men tycker att det gör sig extra fint i bilprovningssammanhang så jag lägger ut det igen med en fundering kring om de även ska börja kolla lasterna på bilarna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s