KF-gymnasiet på besök

I fredags kväll anlände en grupp elever och lärare från KF-gymnasiet i Stockholm till Niassa. De ska tillbringa två veckor hos Kooperation Utan Gränser i Niassaprovinsen i norra Mocambique och kommer bland annat att besöka bondeorganisationer, skolor, sjukhus, enskilda bönder, organisationer med hiv-positiva och studiecirkelverksamet. De kommer även att träffa representanter från provins- och distriktsregering och från kommuner.

Igår var första dagen ute och bland annat gjordes ett besök i Lichingadistriktet där eleverna fick träffa distriktsadministratören (centralregeringens representant), lokala politiker samt elever och lärare från den lokala högstadieskolan. Idag har gruppen besökt familjer i byn Matemangue. Där fick de chansen att prata med de olika familjemedlemmarna om hur livet är i byn, vem som gör vad i hemmet, hur skolan fungerar och mycket mer.

Imorgon väntar nya äventyr, uppdaterar allt eftersom här på bloggen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s