Vilka idéer kommer för att stanna

Idag har vi haft möte med vad vi kallar ”strategiska partners”, det vill säga institutioner och organisationer i provinsen som inte får direkt stöd av Kooperation Utan Gränser men som vi samarbetar med på olika sätt. Bland deltagarna fanns representanter från finans- och planeringsministeriet, provinsregeringen och jordbruksministeriet. 

Diskussionerna pendlade mellan många olika teman; innebörden och poängen med skatt och moms, studiecirklar om jämställdhet, klimatanpassning av jordbruk, hur medborgarna ser på staten och mycket mer.

Under sådana diskussioner kommer många tankar om utveckling, hur den egentligen uppstår och hur den egentligen inte uppstår. Tänker att många människor jag träffar här har ett fantastiskt tålamod med alla ”utvecklingsexperiment” som de mer eller mindre frivilligt blir en del av. De refererar till program som kommit och gått, idéer som gjort en vända i provinsen… Man funderar på vad som kommer för att stanna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s