Du behöver knappt få ändan ur vagnen…

Här kommer några tips på vad du kan göra för att bidra till lite mer global rättvisa, snabbt och enkelt, i mataffären eller på nätet!

-Välj rättvisemärkta produkter! För många av de matvaror som vi konsumerar varje dag, så som kaffe,  finns rättvisa alternativ. Läs mer om Rättvisemärkt och kampanjen Schyssta bananer!

-Påverka våra politiker! Det är val i Sverige om några månader. Runtom i Sverige ordnar kampanjen Global Rättvisa Nu utfrågningar med politiker om bistånd och klimat. Läs mer och få info om arrangemang nära dig!

-Panta rättvist! I Coop- och Konsumbutiker kan du välja att skänka dina pantpengar till Kooperation Utan Gränsers och Vi-skogens arbete mot fattigdom och för rättvisa genom att trycka på Biståndsknappen. Läs mer om rättvis pantning!

-Bidra till ökad klimaträttvisa! Såväl Utan Gränser som Diakonia kampanjar för ökad klimaträttvisa. På kampanjernas hemsidor kan läsa mer! Besök Himlen har ett tak eller Klimaträttvisa och panta klimatsmarta burkar!

-Plantera träd! Vi-skogen gör det enkelt att bidra till fler träd i Östra Afrika, besök sidan ”Plantera ett träd” och plantera ditt eget träd, eller kanske en hel lite trädunge, som du sedan får följa.

Så, du behöver alltså knappt få ändan ur vagnen för att vara med och bidra…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s