Knarkkungar och terrorister

Denna vecka har Mocambique för en gångs skull varit lite hett nyhetsstoff. En mocambikisk medborgare har hamnat på Vita Husets svarta lista, bland annat för drogerhandel. Den påstådda knarkkungen/terroristen äger Maputos största shoppingcenter vilket i praktiken borde innebära att alla som handlar där blir terroriststämplade då det innebär ekonomiskt samröre med terrorist…

Mocambique har dennavecka även blivit anklagat (av samma nation) för att husera träningsläger för al-qQaida som enligt uppgifter ska ha planer i samband med fotbolls-VM i grannlandet Sydafrika.

Återkommer imorgon med mer information om båda nyheterna. Kan dock meddela att några al-Qaida-soldater har vi inte sett till och enligt de flesta mocambikier (som tar det hela med ro) är det inte särskilt troligt att de har något slags träningsläger i landet.

Har hört ett antal kommentarer om att dessa anklagelser från USA kom lämpligt nu när  har skrivit under omfattande samarbetsavtal med Mocambique på stora summor pengar. Av dessa går merparten till norra Mocambique där majoriteten av landets muslimer är bosatta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s