Hissar

Maputo är ingen stad för en person med hisskräck. Som skrivet tidigare på bloggen, är hissen i huset där jag bor något defekt. Små lappar finns uppsatta på hissdörrarna där det står att man ska bekräfta att hissen är på denna våning innan man går in i den.

Igår fick jag två nya hissupplevelser i andra hus. Ett hus hade hiss med öppettider. Den var öppen ett par timmar på morgonen, sedan stängd, öppen runt lunch, stängd tidig eftermiddag och öppen på kvällen fram till 22.00. Tydligen gick det, om man förhandlade väl, att övertyga vakten om att man skulle få åka hiss, eventuellt, även på andra tider.

I nödfall.I ett annat höghus, i en av de finare delarna i Maputo, hade majoriteten av hissdörrarna fastnat och hissens knappar var ur funktion. Därför fanns hissvakt – en man som inte gör annat än att åka upp och ner och försöka få hissen att stanna på rätt våning genom att manuellt vrida på/av strömbrytaren. Eftersom knapparna inte fungerade fick den som ville ha upp hissen till en våning, knacka i väggen så att hissvakten hörde att han var behövd.

Alla lösningar är bra utom de dåliga…

2 tankar på “Hissar

  1. Pingback: Hissologik och annorlunda skyltdocka « Kajsas blogg från Moçambique

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s