Att välja sina strider

Kanske är det så att en av de saker som händer när ”man blir vuxen” är att man lär sig att välja sina strider, att exempelvis låta vissa saker passera i ett samtal även fast det kanske är något man inte håller med om. Om detta leder till att man lägger mer krut på de strider som verkligen är viktiga, finns det ju helt klart fördelar med att hoppa över vissa.

Men jag tror att det finns en risk att vi hoppar lite väl mycket, att vi ibland låter bli att säga ifrån och säga emot till en grad som kanske snuddar vid att vi förlorar, eller i alla fall inte använder, vårt civilkurage. Samtidigt vitnar knogarna på den knutna näven i fickan… 

Så jag tycker att vi både ska hoppa mindre och vara ärliga med vilka som faktiskt är de viktigaste striderna och verkligen ta dem – med passion och kraft. Att fundera över vilka dessa frågor, värderingar, ståndpunkter är som vi för allt i världen inte ger upp och även är beredda att försvara. Även om det blir socialt obekvämt, om det inte passar sig, om vi kanske riskerar något med det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s