Liveuppdatering från årsmöte med UNAC

I skrivandets stund pågår årsmöte mellan Kooperation Utan Gränser och UNAC i Maputo. Under förmiddagen har vi diskuterat små och stora ting, så som hur man organiserar ett medlemsregister och hur detta ska hanteras med alla logistiska utmaningar som finns för bondeorganisationerna ute på Moçambiques landsbygd och hur det ligger till med den strategiska planeringsprocessen för de kommande fem åren.

Första passet avslutades med ett intensivt samtal om landlagstiftning, landrättigheter och huruvida dessa ska vara kollektiva eller individuella eller kanske båda. Nedan ett par foton från mötet där Diamantino, koordinatör för UNAC, förklarar hur landlagen fungerar i förhållande till byarna och deras rättigheter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s