Husritning i Word…

En av våra samarbetsorganisationer, Niassas bondeorganisation, ska bygga ett kontor. Detta är bra på många sätt, inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv eftersom de då slipper betala hyra varje månad (vilket är hutlöst dyrt i Lichinga).

Eftersom jag är utbildad inom bygg och även arbetat några år inom byggbranschen  (visserligen inte i Lichinga) erbjöd jag mig att kolla på dokumenten, inklusive ritningen, innan de begär in offerter från byggföretag.

Trodde först att de glömt att skicka med ritningen i mailet då jag inte hittade något filformat som kan sammankopplas med ritning. Men icke. Den var med, gjord i Word med hjälp av tabellfunktionen (tredubbla svarta ramar på ytterväggarna och dubbla blåa ramar på innerväggarna). Överhuvudtaget inga proportioner.

Får nog öppna AutoCad – första gången på mycket länge…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s