På tur i Kapstaden och St James

Befinner mig som skrivet nedan i Kapstaden. Nedan några bilder från promenader i staden samt i St James, strax utanför Kapstaden där vi befinner oss sedan igår. Ett par reflektioner:

Det här med moln är något alldeles speciellt här. Det går från inga moln till totalt mulet på några minuter. Bergen tenderar att täckas av moln som påminner mer om en kokande häxbrygd som dyker upp, rullar över topparna för att sedan hastigt försvinna. Det är strålande solsken på stranden ett par hundra meter upp på berget är det tjockt av regnmoln. Fascinerande och vackert. Finns ett antal foton på dessa fenomen nedan.

Vi har hyrt den en av de minsta bilarna jag någonsin sett (en Chevrolet – ett märke som vi förknippade med helt andra storlekar). Nedan finns några foton på när fyra vuxna personer, fem stora resväskor och tre mindre resväskor skulle åka i denna bil från Kapstaden till St James. Endast en av väskorna fick plats i det så kallade bagageutrymmet. Resten fick vara med oss inne i bilen…

På gatan i Kapstaden såg vi en fyrhjulsdriven (eller kanske många fler) bil, i St James idag en man med speciell fiskare-pose och igår när vi var ute och åt träffade jag en väldigt trevlig katt (någo timma innan köpte jag ett vykort med texten ”The more I know men, the more I like my cat”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s