Mera skog, massafabrik och föreläsning om småbönder (Resan 9)

Måndagen tillbringade halva gruppen på Linnéuniversitetet medan andra halvan åkte till Mönsterås massafabrik, sågverk och direktutlastningshamn. På universitetet träffade vi Harald (från dagen innan) och Sandra som arbetar med utbildningar inom skogsbruk. Vi pratade om hur situationen med skog ser ut i Moçambique – att det i princip endast är stora bolag som bedriver skogsbruk vilket ledde fram till ett samtal om ett möjligt samarbete för att öka småböndernas kapacitet att bruka skog.

På eftermiddagen höll Diamantino en föreläsning på Open University om småböndernas situation i Moçambique och några av de största utmaningar för landsbygdsutveckling och –berikning. Många frågor blev det, bland annat om bomullspriser, korruption och klimatförändringar.

Efter föreläsningen var det dags för oss att avsluta resan – de moçambikiska kollegorna tog tåget till Stockholm för att sedan resa vidare hem till Moçambique.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s