Världen i Moholm och Skövde

Idag var jag på Skatteverket i Skövde för att försöka ta mig in i det svenska systemet efter att ha varit utskriven i nästan sex år. Väntandes på min tur hamnade jag i ett samtal med eritreansk flykting bosatt på en flyktingförläggning i Moholm. Han berättade att han än så länge inte lyckats lärt känna någon svensk men väl väldigt många människor från Kosovo, och ett par somalier som var med honom på Skatteverket. När de gick bjöd de in på eritreansk/somalisk lunch på förläggningen i Moholm. Världen är liten och samlas ibland i Skövde eller Moholm.

Lyckligvis förvandlades detta möte med myndigehterna inte till någon Kafkaprocess (vilket varit fallet tidigare bland annat när jag försökte få ett nytt pass), endast ett litet frågetecken kring formulärfrågan: ”Anledningen till flytt till Sverige?” Filosofisk fråga kanske…

1 tanke på “Världen i Moholm och Skövde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s