De cykliska kriserna…

Regionmöte i Costa Rica. Dagen inleddes med en föreläsning av en costaricansk ekonom och en historiker. Först pratade historikern om CELAC – Comunidad de Estados de América Latina y el Caribe som är en regional allians som omfattar alla länder i Amerika förutom USA och Kanada, och om huruvida detta är ett reellt politiskt alternativ, om det skiljer sig från de andra regionala samarbetena.

Efter det pratade ekonomen om kapitalismens cykliska kriser och om den förväntade ekonomiska tillväxten de kommande åren för olika länder och regioner. De rikaste länderna står för de dystraste prognoserna, de fattigaste länderna för högsta tillväxten.

Mycket stort engagemang från kollegorna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s