”The leaders we want”

Jag kom till Kenya i onsdags och tillbringade första dagarna på regionmöte i Nyeri. Nu ett par dagar i Nairobi. På måndag inleds ett besök med två personer från Sida i Stockholm. Tillsammans med dem kommer jag att besöka Vi-skogens verksamhet i Kenya, Uganda och Rwanda. Spännande!

Idag har jag spenderat många timmar promenerandes i Nairobi. Har bland annat besökt järnvägsmuséet – en lite gömd skatt måste jag säga. (Med gott om detaljer och anekdoter så som en tågvagn där en jägare blivit uppäten av ett lejon 6 juni 1960 och en stol som drottning Elisabeth satt i när hon reste i Östra Afrika på 50-talet.) Några bilder därifrån ovan.

Passerade en fantastisk fin väggmålning i centrala Nairobi med stark kritik mot regeringen och med en lista med egenskaper hos ”The leaders we want” (mycket bra lista för övrigt…). Se foton ovan. Nästan alla kenyaner som jag träffat pratar om sin oro inför vårens val och att de våldsamheter som uppstod efter senaste valet ska upprepas nästa år. De kritiserar ledarna för att de politiserar etniciteter och spelar ut dem mot varandra.

Kameran jag lånade hade tyvärr datumstämpel inställt (någon som vet om/hur man kan få bort det?) vilket stör fotona en aning. Klippte bort det på några men funkade inte på alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s