Långt från världens största

På vägen tillbaka från Sri Lanka stannade jag till i Dubai, staden med världens…

  • största shoppingcenter (1200 affärer på en yta som är drygt 50 fotbollsplaner)
  • högsta byggnad (828 meter högt med 163 våningar)
  • största konstgjorda ö (sträcker sig 7,5 kilometer ut i havet)

Besökte respektive tittade på de första två och blev lite lätt matt. Tillbringade därefter tiden i Dubais något äldre stadsdelar (där ”äldre” är relativt), bland annat strosandes längs kajkanten där stora, vackra träbåtar lastas av och på. Last från bland annat Kina och Indien. Pallar lastade med matolja med texten ”In transit to Afghanistan” men besättningen förklarade att de skulle till Somalia. Båtar lastade med gamla cyklar i högar, kylskåp, livsmedel, lyftkonditioneringar och så ett par begnande bilar (från Dubai på väg till Somalia) inklämda mitt i (med lådor packade i bilarna).

Jag tänker att det skulle vara intressant att tillbringa några veckor där på kajkanten för prata med de som lastar på och av och fundera på världshandeln utifrån det som skeppas på träbåtarna – långt från ekonomin kopplad till världens största shoppingcenter på andra sidan floden…

1 tanke på “Långt från världens största

  1. Pingback: Foton, fotografer och fontäner | In- och utvecklingar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s