Gott nytt år, cashewfrukter och ekonomi

Några foton från stranden i Bilene där jag tillbringat nyårshelgen. Utmärkt ställe för läsning och reflektion (och ett och annat bad).

Finaste frukten (dock inte godaste enligt min smak): Cashewfrukten. Cashewnöten är ju vanlig i Sverige, däremot inte frukten. Nöten hänger under frukten på trädet, i ett hårt skal som måste rostas innan nöten kan knackas fram.

Vi stannade vid en väldigt fin butik vid vägkanten (se foto nedan). Ananas, cashewfrukter, honung (i whiskyflaska), citroner och masala. Den sistnämnda frukten visste jag inte hur jag skulle äta så jag frågade butiksägarinnan. Hon tog en frukt (de har hårt skal) och knackade sönder en annan med. Hon smakade på innehållet och bjöd mig att prova. Jag sa att jag gärna ville köpa ett fat av dessa frukter varvid hon tar ett annat fat än det frukten vi just delat tagits ifrån. Jag säger att jag gärna vill betala för det vi har ätit. Hon skrattar åt mig och säger att hon väl inte kan ta betalt för något vi har ätit tillsammans. En finfin butik, med en finfin ekonomisk logik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s