Lost and found

I morse började vi röja i ett förråd här på jobbet och hittade en blå resväska. Jag frågade vad det var för en väska, ingen visste mer än att den kommit hit för flera år sedan. Vi öppnade väskan och hittade där resedokument daterade 1992 tillhörande en kvinna som arbetade på svenska ambassaden i Maputo för några år sedan. I övrigt innehöll väskan skor och kläder. Jag gick över till ambassadens representant i Niassa som sitter här bredvid och hörde efter om han visste något om sin före detta kollegas blåa resväska. Han kontaktade kvinnan, som numer jobbar i Geneve, och hon informerade om att kläderna skulle till en grupp nunnor som driver ett hem för föräldralösa barn strax utanför Lichinga. I eftermiddags överlämnades väskan, fyra år för sent. Lost and found.

I söndags lämande Ângelo, en av arbetskamraterna här, Cuamba med sin egen bil. Bilen är inte 4×4 så han valde en alternativ väg som är längre men bättre. Han skulle ha kommit fram i söndags eftermiddag men inte. Måndag förmiddag gick utan att vi hörde något från honom och det gick inte att ringa. På eftermiddagen kontaktade en chapa-(minibuss-)förare vår chaufför och meddelade att Ângelo befann sig vid en flod, cirka 15 mil härifrån, som svämmat över vägen och inte kunde passera. För en liten stund sedan ringde Ângelo och sa att han nu kommit fram Lichinga. Han hade inte tillräckligt med bensin för att vända tillbaka och ta en annan väg utan hade fått stå vid floden och vänta tills den var tillräckligt låg så att han kunde passera. Väldigt skönt att han kommit till rätta. Lost and found.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s