Varierande religion

Tidigare i veckan avled en politiker från Niassaprovinsen. Han befann sig i Maputo och kroppen transporterades hit igår med flyg. Kollegorna på jobbet berättade att mannen hade en religion här och en annan i Maputo. Här var han muslim men i Maputo kristen vilket innebar att han i Maputo fick en kristen avskedsceremoni och här i Lichinga en muslimsk. Det verkar inte vara något särskilt märkligt med detta men förvirring hade uppstått vad gäller själva begravningsceremonin som ju är annorlunda beroende på vilken religion man tillhör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s