Bro, frånvarande opposition och bromsmedicinfabrik

I sitt tal till nationen om läget i den samma under gårdagen, informerade president Guebuza att bron över Zambezifloden nu är klar. I talet berättade presidenten om att bron förstärker känslan av den nationella enheten och att en dröm som mocambikiska hjältar så som Eduardo Mondlane hade, nu har gått i uppfyllelse. (Notícias 23/06/09) Helt fantastiskt att bron är klar tycker jag! Tycker även att det är fint när man pratar på det sättet om en bro.

Under talet i parlamentet visade oppositionspartiet Renamo sitt missnöje genom att mangrant inte vara närvarande. Sociologen Carlos Serra kommenterar detta på sin blogg: Som sociologistuderande förstår jag dem givet den politiska kampen. Som medborgare fördömer jag dem. På det hela taget blev det tummen ner för Renamo från Serra. (http://oficinadesociologia.blogspot.com/)

Notícias rapporterar även om att första fasen av fabriken för tillverkning av bromsmediciner (antiretroviralbehandling) mot aids kommer att vara klar i december 09 eller januari 10. Fabriken är ett samarbete mellan Brasilien och Mocambique och kommer i ett första skede att paketera bromsmediciner från Brasilien. I mitten på nästa år beräknas fabriken vara klar för att producera egna läkemedel meddelar Brasiliens ambassadör António Sousa e Silva. Vad gäller spridningen av hiv rapporterades under förra veckan att den ökat kraftigt i södra Mocambique. Hivprevalensen i Gaza- och Maputoprovinsen ligger nu på 27 respektive 26 procent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s