Engagemang i momsfrågan

Igår eftermiddag hörde jag genom väggen här på kontoret hur en av programhandläggarna blev fullkomligt vansinnig i telefonen. Han gormade, fäktade med armarna och försökte om och om förklara en och samma sak. Hade han kunnat bli röd i ansiktet hade han varit det… Det här är en kollega som ofta blir väldigt engagerad i frågor som rör folkligt deltagande, insyn i stasapparaten och föreningsdemokrati.

Men det var inte det han gormade om, och nästan trillade av stolen av ilska över, denna gång. Det var moms och inkomstskatt. Blev helt varm av glädje och tänkte att skam den som ger sig! Vi jobbar hårt med att få partnerorganisationerna att redovisa enligt lagar och bestämmelser och förstå vikten av att betala moms och skatt. Men det är en lång kamp, särskilt som vår personal inte alltid tycker att dessa frågor är de mest spännande. Men som sagt, uppenbarligen ett par steg på vägen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s