Lagen om våld i hemmet äntligen godkänd!

Efter många års kamp har nu lagen om våld i hemmet äntligen godkänts skriver Notícias idag (31/06/2009). Helt fantastiskt! Ett antal organisationer, främst Forum Mulher, har tillsammans med enskilda parlamentsledamöter drivit kampen för denna lag under många år.

Notícias skriver att lagen erkänner den strukturella ojämlikhet som råder mellan kvinnor som grupp och män som grupp i det mocambikiska samhället, en ojämlikhet som har många former; kulturella, politiska, religiösa, sociala och ekonomiska. Det konstateras att våld i hemmet drabbar kvinnor i alla åldrar, klasser och etniska grupper.

För den som läser portugisiska, besök gärna Forum Mulhers hemsida och läs om arbetet med lagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s