Particularidades…

Ordföranden eller chefen har alltid en annan typ av stol än alla andra på mötet eller på kontoret. Varje morgon är det första jag hör ”God morgon fru direktörska”. Alla brev börjar med Ers excellens. Jag får aldrig gå efter en man genom en dörr. Presidenten kallas vid högtidliga och formella tillfällen för pappa och presidentens fru för mamma. Jag får klagomål från kollegorna om mina skor är för dammiga. Det flörtas hejdlöst även på de mest formella möten och man blir kallad för vacker blomma. Begreppet ”ombudsman” (på svenska) kommer upp på ett portugisiskspråkigt möte om moçambikisk offentlig sektor. Ingen skiljer någonsin på staten och regeringen.

Uppfriskande arbetsmiljö.

2 tankar på “Particularidades…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s