Oförståeligt om elektronisk regering

Idag skriver Notícias att nätet för elektronisk regering kommer att vara tillgängligt i alla Moçambiques 128 distrikt från och med nästa år. Det är inte så ofta jag över huvud taget inte förstår en nyhet men det här måste jag säga är för mig helt obegripligt. En mycket liten del av Moçambiques befolkning har tillgång till el, fortfarande är det många distrikt som inte ens har el i distriktshuvudstaden (i Niassa finns el i tre av sexton distrikt). Samma sak gäller för telekommunikation och mobilnät, det omfattar endast en mycket liten del av landet. Detta gör den elektroniska regeringens närvaro i samtliga 128 distrikt till en mycket förbryllande nyhet. Ska försöka leta mer information.

1 tanke på “Oförståeligt om elektronisk regering

  1. Pingback: 0,1 procent har tillgång till internet « Kajsas blogg från Moçambique

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s