Ojämnhet och elektricitet, än en gång

Igår skrev jag om den elektroniska regeringen som framstår som lite underlig i ljuset av den frånvaro av elektricitet och uppkopplingsmöjligheter som råder i de flesta av Mocambiques distrikt. Idag skriver Notícias att Ministeriet för vetenskap och teknik ska ge 100o datorer till skolor i 44 distrikt. Syftet är att ”täppa igen den digitala gropen”. Det är naturligtvis helt fantastiskt att 44 skolor får datorer men kan inte låta bli att fundera över ojämnheten i utvecklingsprocessen; att vissa kommer långt fram medan vissa hamnar efter. Något man ju kan fundera över på alla nivåer; mellan och inom länder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s