140 000 inskrivna väljare

rostregistreringI slutet av oktober i år ska det hållas val. För två veckor sedan började inskrivningen av väljarna för att skapa röstlängderna. Notícias (varifrån även fotot är hämtat) meddelar att drygt 140 000 väljare hittills skrivit in sig vilket motsvarar 30 procent av det förväntade antalet väljare som således är ungefär 480 000. Det har varit en hel del problem med inskrivningarna meddelar Notícias men valmyndigheten STAE jobbar för fullt för att komma till rätta med probleme.

Pratade med en administratör för Muembedistriktet här i Niassa förra veckan. Han berättade att datorn som de registrerat väljarna hade gått sönder efter en vecka och att all information försvunnit. Deras utmaning blev således inte bara att få alla komma och registrera sig men även att försöka få dem som kommit under första veckan att komma igen.

Måste dock ta mig en funderare på antalet personer som beräknas skriva in sig. För en befolkning på ungefär 21 miljoner verkar 480 000 röstberättigade väldigt lågt. Hälften av Mocambiques befolkning är under 15 år, men ändå. Återkommer om detta!

Tidningen skriver också idag VM i hoquei em patins 2011 (som är innebandy på rullskridskor) ska hållas i Maputo. Kanske något för mitt nyfödda intresse för sport…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s