Kondomer till Dick

Nyhetsbyrån AIM skrev den 15 juli att den mocambikiska militären (FADM) ska få en miljon kondomer om året för att motverka spridning av hiv. Nyligen lanserades ett nytt kondommärke ”Manobra” (Manöver) särskilt riktade till militärer, paketet är kamouflagemönstrat.

Det är den amerikanska organisation Population Services International (PSI) Jeito som producerar och marknadsför kondomerna. FADM har knappt 20 000 medlemmar och AIM kommenterar att det verkar mycket med 50 kondomer per person och år. De får dock tala för sig själv kanske man ska säga…
 
En befälhavare från den mocambikiska luftvärnet, med det i sammanhanget något olyckliga namnet Raul Dick, sade under lanseringsceremonien att kondomerna ännu ett vapen i kampen mot hiv.

SDC10253_liten
Ovan ett foto på två aktivister från PSI som kontrollerar att en polis har kondom i plånboken (i bakgrunden, om man tittar riktigt noga, kan man se de kamouflagemönstrade kondomförpackningarna). Fotot är taget på en hälsofestival i Lichinga i juli.

1 tanke på “Kondomer till Dick

  1. Påminner om svenska försvaret. När jag gjorde lumpen fick man kondomer i kamouflagemönstrade paket som hette ”Kom an då” (komando), de låg också överallt (markan, matsalen, sjukan osv) i skålar så att man fick ta hur många man ville.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s