Väljar- och partiregistrering avslutad

Kommer av någon anledning inte åt Notícias hemsida idag så jag klipper lite från Johans blogg från Mocambique.

29 juli var sista dagen för att registrera sig för det kommande president- och parlamentsvalet i slutet av oktober.  Enligt Valkommissionens tekniska enhet (STAE) har nästan 400 000 nya väljare registrerat sig vilket innebär att det totalt nu finns 9,3 miljoner väljare av drygt 20 miljoner invånare i landet.

Nio kandidater lyckades skrapa ihop de tiotusen namnunderskrifter som krävs för att ställa upp i presidentvalet. Nu fattas bara att STAE kontrollerar listorna, tre kandidater avstängdes inför förra valet då de fuskat med namnlistorna. Kandidaterna är: Armando Guebuza (Frelimo), Daviz Simango (MDM), Afonso Dhlakama (Renamo), Yaqub Sibindy (Pimo), Raul Domingos (PDD), Khalid Sidat (Alimo), Leonardo Cumbe (Pumild), José Viana (UDM), Artur Jaquene (koalition av Pemo och Pun).

Kolla även in Johans blogg för en finfin kommentar om musik, politik, dryga musiker och om att sparka uppåt eller nedåt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s