Vill du bli rik?

ricoSom bekant är det ju val här om knappt två månader. Stämningen börjar tätna och tyvärr har redan ett antal våldsamheter brutit ut, många har kommit till skada och en person har dött.

Det är främst sammandrabbningar mellan Renamo och Frelimo och många oroliga röster hörs om en våldsam valkampanj. Officiellt sett har den inte ens börjat, startskottet går den 13 september.

Här ovan en fejkaffisch från regeringspartiet Frelimo med texten: ”Vill du bli rik? Vara en lyckad affärsman? Anslut dig till vårt parti!” Bilden är hämtad från veckotidningen Savana 4 september och anspelar på den starka kritik som riktas mot höjdare inom Frelimo som enligt många utnyttjat sin politiska position för egen ekonomisk vinning. Ett exempel är att Guebuza, Mocambiques president, är landets rikaste man.

(Eftersom jag är en obotlig optimist vill jag bara säga att jag ändå tycker att det är positivt att debatten i mocambikisk media är väldigt öppen och tillåtande. I samma tidning som denna bild publicerats, fanns även en lång intervju med en av de riktigt gamla Frelimo-kämparna, Mariano Matsinhe. Intervjun är som ett litet manifest från en man som gör klart att han inte ångrar något i historien och som fortfarande tror på det socialistiska partiet Frelimo.)

1 tanke på “Vill du bli rik?

  1. Pingback: Frelimohajar i valbassängen? « Kajsas blogg från Moçambique

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s