Oroligt inför valet, arabiska böcker från Libyen och ny stålrörsfabrik

Daviz Simango, ledaren för MDM, det nya oppositionspartiet som ställer upp i valet i slutet av oktober, anklagar den mocambikiska valkommissionen för att döda demokratin genom felaktiga uteslutande av små partier från de provinsiella och nationella valen. Valkommissionen menar att de namnlistor som ett antal av partierna lämnat in för att få ställa upp i valet, innehållit förfalskade namn. Dock medger valkommissionen att misstag kan ha begåtts och att de ska undersöka saken närmare. MDM har valt en fredlig linje i sin kritk medan ett antal mindre partier, så som det ekologiska, har hotat med krig mot kommissionen. (AIM 9 september)

Notícias skriver idag att Libyens islamiska internationella organisation skänkt undervisningsmaterial i/på arabiska till det statliga Eduardo Mondlane-universitetet. Tidningen skriver också att president Guebuza igår invigde en stålrörsfabrik utanför Maputo. Detta är enligt presidenten ett exempel på att Mocambique välkomnar och har en bra miljö för utländska direktinvesteringar med bra företagsklimat, arbetskraft och stabil politisk och ekonomisk miljö. Man kan kanske undra lite om det sistnämnda med tanke på den oro som råder med anledning av valet…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s