Galet men bra med statistik

Se Hans Rosling, svensk hälsoprofessor, hålla låda på US State Department angeånde utvecklingen i världen, den rika och den fattiga med hjälp av sitt statistikprogram gapminder. Se videon här! Använd programmet gapminder här!

Videon ifrågasätter vissa myter om snabb utveckling i de rikare länderna, så som Sverige, och en långsam utveckling i de fattiga länderna. Se bland annat hur både Bangladesh och Brasilien slår Sverige…

Har tidigare nämnt Hans Rosling här på bloggen i samband med att jag skrev om sjukdomen Konzo i februari i år. Läs inlägget här!

1 tanke på “Galet men bra med statistik

  1. Jag såg honom ”live” på Karolinska Institutet härförleden. Skicklig presentatör med en superintressant metod att visa statistik på. På en av hans matriser på hemsidan hittade jag Sverige och Mocambique på samma plats fast det gällde Sverige 1850 och Mocambique idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s