Bra sparat?

I en artikel i Sydsvenskan idag skriver ett antal svenska organisationer om vikten av att Sverige utnyttjar sitt ordförandeskap i EU för att infria löften om internationellt arbete med sexuell och reproduktiv hälsa. Enligt organisationerna (bland annat Forum Syd, Diakonia och Afrikagrupperna) hindras EUs arbete med dessa frågor av moralkonservativa medlemsstater och Sverige gör långt ifrån tillräckligt för att förändra. Klippt från artikeln:

Enligt Die Deutsche Stiftung Weltbevölkerung minskade EU-kommissionens genomsnittliga budget för det program inom vilket SRHR ingår från 18 miljoner euro per år under 2003–2006 till 12 miljoner euro per år under perioden 2007–2013. FN har räknat ut att varje miljon dollar som fattas i finansieringen leder till cirka 360 000 oönskade graviditeter, 150 000 aborter, 800 döda kvinnor, 11 000 fall av spädbarnsdöd och ytterligare 14 000 barn som dör innan de fyllt fem år.

Läs hela artikeln på Sydsvenskans hemsida!

Har här på bloggen skrivit om frågor som rör sexuell och reproduktiv hälsa, se bland annat foton som visar hur man motbevisar att kondomer skulle vara försmå för vissa i inlägget ”Hur många ägg rör det sig om?”.

1 tanke på “Bra sparat?

  1. Pingback: Jämställdhet – veckans fråga « Emil Isberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s