Härnösands mörker och Mocambiques hjältar…

Har i eftermiddag kommit fram till Härnösand efter att ha stannat en natt i Eskilstuna på vägen från Göteborg. Här i kylan och mörkret ska jag gå kurs om säkerhets- och konflikttänkande i humanitära insatser och biståndsarbete. Sitter just nu och kämpar med intervjuer som jag gjorde för ett tag sedan med mocambikiska politiker från Frelimo, Renamo och MDM. Tanken är att det ska bli ett antal artiklar om valet för publicering här i Sverige, bland annat i ETC. Material har dock vuxit sig så stort att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera det.

affischHade bland annat ett fantastiskt samtal med Jorge Rebelo, en av Frelimos stora ideologer som var med under befrielsekriget på 60- och 70-talet. Sökte information om honom på nätet och hittade bland annat affischen här intill som producerades 1974, alltså året innan Mocambique blev självständigt från Portugal. På affischen finns en dikt av just Jorge Rebelo. (Observera att jag inte lägger den här som ett politiskt ställningstagande, tyckte att den var ett fint historiskt dokument. Bra att klargöra så här i valtider.)

Läs mer om det mocambikiska valet här på bloggen i följande inlägg (lovar uppdatering inom kort):
Rörigt och oroligt i valkampanjen
Frelimohajar i valbassängen
Foto från kampanjen 2
Foto från kampanjen 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s