400 röstlokaler färre

Dagens nyhetsbrev från CIP/Election Bulletin meddelar att 400 av de platser där väljare har registrerat sig, inte kommer ha vallokal. I princip ska alla registreringsplatser även ha vallokal. Av dessa 400 platser utan vallokal ligger 250 i Niassa, främst i distrikten Cuamba, Metarica, Mecanhelas och Nipepe. (Vårt program i Niassa jobbar i de första tre.)

Vad innebär detta för väljarna? De kommer fortfarande att kunna rösta men de kommer att få gå mycket längre sträckor och det blir svårt att få information om var man ska rösta. Det är oklart om hur människor, som i många av de berörda distrikten bor på ganska avlägsen landsbygd, ska informeras. Det är svårt att säga vilken effekt detta kommer att ha på valtdeltagandet.

Läs mer här!

1 tanke på “400 röstlokaler färre

  1. Pingback: Val i Mocambique idag! « Kajsas blogg från Moçambique

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s