Graca och Mandela får pris och Dhlakama ska inte sätta eld på Mocambique

Graca Machel (änka till Mocambiques förste president efter självständigheten Samora Machel) och hennes man Nelson Mandela har fått ett svenskt pris för sitt arbete för barns rättigheter skriver dagstidningen Notícias idag. Finns dock ingen information om vad det är för ett pris men 500 000 svenska kronor har det historiska paret hur som helst fått. Uppkopplingen här gör det svårt att öppna svenska dagstidningar men någon kanske har någon information?

Notícias skriver även att Renamos ledare, Afonso Dhlakama, har tagit tillbaka sina hot om att partiet ska inleda någon slags våldsam konflikt på grund av valresultatet. Känns ju bra…

I Angola meddelar presidenten Eduardo dos Santos att det nu är nolltolerans mot korruption som gäller inom staten såväl som inom hans parti MPLA. Detta uttalande kom efter MPLAs sjätte kongress där dos Santos konstaterat en ”timid kontroll av korruption”. Det är kanske veckans understatement med tanke på Angolas situation och hur dos Santos hittills hanterat (alternativt utnyttjat) korruptionen i landet och inom partiet.

Fick idag första räkningen på internet hemma. Genom denna fick jag reda på att min hemadress är ”Huset vid sidan av försäkringskassan efter försäkringskassan”. Bra att veta om ni tänkte skicka brev till mig 🙂

1 tanke på “Graca och Mandela får pris och Dhlakama ska inte sätta eld på Mocambique

  1. priset är från ”barnens värld”, en samling svenska org som arrangerar omröstningar bland tiotusentals barn varje år. det jag sett av det hela verkar bra. mer info finns på http://www.childrensworld.org/page.html

    ha det gott! oce tack igen för god läsning på din blogg!
    monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s