Ambassadörsbesök och sång på kontoret

Idag anlände Sveriges ambassadör i Mocambique, Torvald Åkesson, till Niassa. Imorgon blir det besök hos ett antal samarbetsorganisationer (bara hoppas att vi inte kör fast i leran som vi gjorde med Norges ambassadör tidigare i veckan). Ett av projekten som av tid- och avståndsskäl inte kunde besökas har istället kommit hit för att hålla en presentation.

En person från jordbruksfakulteten i Cuamba, en person från bondeunionen i södra Niassa och två kvinnor från bondeunionen i byn Napacala kom till Lichinga idag. De fyra satt ett antal timmar framför datorn och förberedde med tolkningar från lokalspråket emakua till portugisiska (kvinnorna talar inte portugisiska).

När vi gick igenom dokumentet för sista gången reser en av kvinnorna (som hittills framstått som ganska timid) sig hastigt upp och börjar sjunga, på emakua, och klappa händerna inför oss andra, tämligen förvånade framför datorn. När vi sjungit klart förklarar hon att hon var trött på att sitta ner men att hon sjöng om att hon gett hela sitt hjärta till uppgiften.

Också ett sätt att liva upp stämningen på jobbet! 🙂

1 tanke på “Ambassadörsbesök och sång på kontoret

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s