Malaria och Pride

Imorgon är den Afrikanska dagen mot malaria. Varje dör över en miljon människor i världen av malaria, överväldigande majoriteten av dödsfallen inträffar i Afrika Söder om Sahara. Av de totalt 500 miljoner malariafall som registrerades under 2009, var 90 procent i Södra Afrika. Notícias skriver idag att det under 2009 globalt satsades 1,4 miljoner euro på kampen på malaria vilket är tio gånger mer än det som satsades 2004. Emellertid inte särskilt mycket på något varje år dödar över en miljon människor (skulle dessutom tro att det är ännu fler om man exempelvis tänker på hur det är i Mocambique där många dödsfall inte registreras).

Victoria skriver på sin blogg om den sydafrikanska staden East London’s första Pride festival och om kampen för homo- och bisexuellas rättigheter generellt på den afrikanska kontinenten. Mest känt i Sverige just nu vad gäller homo- och bifrågor i Afrika är kanske fallet Uganda där det finns ett förslag på att införa dödsstraff mot homosexualitet. Läs mer på Victorias blogg (där även bilden är hämtad)!

Utifall att ni har missat favoritministerns senaste utspel föreslår jag att ni läser det på DN.se – klicka här! Ännu bättre tycker jag att det är om ni också går in på DN.se, igen, och läser Diakonias svar på tal, klicka här! Läs gärna tidigare blogginlägg om biståndministern och hennes politik genom att klicka på kategorin Biståndspolitik här intill.

1 tanke på “Malaria och Pride

  1. Pingback: Hycklande biståndspolitik | Internationalens ledarblogg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s