Partnermöte – del 6

Även nätverket Forasc från Cuamba bjöd på teater, denna gång om korruption inom lokala myndigheter och i hanteringen av de famösa 7 miljonerna (pengar som centralregeringen avsätter till varje distrikt för att skapa fler jobb och mer mat). Skratten vid denna föreställning var många gånger igenkännande – det råder en stor frustration inom många organisationer på grund av den oklara hantering av de 7 miljonerna.

Ytterligare en teater framfördes, denna gång med representanter från Utan Gränser, bondeunionen i södra Niassa (UCASN) och Agroforestrycentret. Deras små sketcher handlade om hur bönder sinsemellan kan hjälpas åt att sprida ny kunskap och om vikten av att alltid dela med sig av ny kunskap.

Under sin presentation passade Agrofrestrycentret på att presentera några små räkneexempel som illustrerade hur mycket bönderna tjänar på olika grödor och på att samodla.

Bilderna föreställer: publiken under FORASCs teaterföreställning, sketch med UCASN, ATC och Utan Gränser samt Leonardo från ATC som presenterar räkenskaper.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s