Måndag i Niassa

Igår var en surdegsdag (inte i betydelsen som har med bakning att göra), tog tag i en massa saker som blivit liggande. Exempelvis gräla med försenade konsulter, skriva arga brev till samarbetsorganisation som är försenade med ekonomisk redovisning och försöka ta mig nedåt i den ganska digra ”högen” med mail som samlats under de senaste veckorna…

Som vanligt på måndagar kom ett antal delikata problem. Ett av dem var en av kollegorna kom en timma för sent på grund av att han blivit kallad till polisen. Anledningen var att en tjej anmält honom dagen innan (efter att hon tagit hans bil). När han väl kom till jobbet var han märkbart skakad och damp ner på en stol inne hos mig med stora pratbehov om livet, relationer, kvinnor med mera. Jag frågade vad det hela egentligen handlade om och han förklarade att tjejen ifråga vill att de ska vara tillsammans men det vill inte han. Hon är minst sagt temperamentsfull och hans nej till förhållandet förefaller vara anledningen till polisanmälan. Dock lite oklart måste jag säga…

Lite senare på dagen ringde en kvinna från en av stadens banker och var fly förbannad på oss för att våra kollegor tecknar lån där och sedan stänger sina konton (så att lönen inte kommer dit) och öppnar konton i andra banker vilket gör det svårare för banken att garantera tillbakabetalningen. Förstod, trots bankkvinnans utläggningar, inte riktigt hur det kunde vara mitt fel varken att kollegorna byter bank eller att de har kass ekonomi…

Hörde vid ett tillfälle hur sekreteraren högljutt argumenterade med en man och jag frågade efter vad det gällde. Mannen ifråga sålde (dam)parfym och hävdade att han mött en av våra kollegor sent i fredagskväll och att kollegan (manlig) velat köpa parfym. På måndagen fanns det emellertid ingen kollega som ville kännas vid parfymköpandet…

66 jobbmail, diverse personalbekymmer och surdegshantering senare började jag (runt midnatt) ta tag i min flytt som helt hastigt blivit tidigarelagd med ungefär tre veckor (betyder att jag ska flytta denna vecka, eller att mina grejer ska det). 

Mitt hem är delvis fyllt av IKEA-möbler så jag tömde byrån ”Hemnes”, drog av överdragen till Henriksdalsstolarna och började plocka ur bokhyllan (dock ingen Billy) som på något underligt sätt blivit överfull av böcker på väldigt kort tid… Det sägs att lastbilen som ska transportera sakerna till Maputo är på väg, kanske kommer den redan idag, kanske inte…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s