Kostsam kunglig otrohet

I lördagens tidningen stod det att läsa att kungen av Swaziland, Mswati III, har ertappat sin tolfte fru med en annan man. Mannen är dessutom inte vem som helst utan Swazilands inrikesminister. Frun och ministern fängslades omgående (på olika platser) och väntar på sina domar. Enligt Notícias riskerar ministern dödsstraff medan frun troligtvis blir landsförvisad.

Förutom att händelsen och framför allt dess påföljder är minst sagt underliga, är det också lite märkligt att detta är en nyhet som mocambikiska dagstidningen Notícias relaterar från brasilianska dagstidningen Globo som relaterar från brittiska Daily Mail. Stort globalt nyhetsvärde? Inget annat att prata om den veckan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s