Uppdatering om upploppen i Maputo

Läget i Maputo idag har ”normaliserats” en aning. I innerstan, som igår var helt öde och övergiven, cirkulerar lite bilar och folk på gatorna, även om det inte är som en vanlig dag. Det rapporteras emellertid om fortsatta upplopp i förorterna, även på nya platser. Det anas att upproret kommer att bli mer komplicerat än det 2008 och inte vara över på en dag vilket ställer ökade krav inte bara på polisen men framför allt på politikerna. Som sociologen Carlso Serra skrev på sin blogg: Det är hög tid att ledarna lär sig att tala med folket och inte bara skuldebelägga och kalla folk för kriminella. Av regeringens uttalanden (eller brist på dem)  att döma har vi ännu inte kommit dit…

I inläggen nedan finns länkar till mer information!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s