Uppdatering om upploppen i Maputo

Var just ute en sväng. Fortfarande väldigt lugnt på gatorna även om polissirener hörs med jämna (ganska korta) mellanrum. Åkte taxi och pratade med chauffören om upploppen. Han menade att president Guebuza agerande visar att han inte går i kyrkan – om han hade gjort det hade han vetat bättre hur man pratar med folk. -Nu har han en övergiven stad – alldeles för sig själv, utan folk. Det är kanske så de vill ha det?

Det rapporteras tumult och skottlossning från ett par av förorterna och minst ett nytt dödsfall under dagen. Från ett par andra ställen runt i landet, däribland Gurue och Beira, berättas om mindre utbrott men än så länge inget större.

Regeringen har specialinsatt krismöte men än så länge inga uttalanden (och därmed heller inga lösningsförslag).

1 tanke på “Uppdatering om upploppen i Maputo

  1. Hej Kajsa. Hoppas att lugnet snart återvänder till huvudstaden. De strejkande/protesterande sägs utgöras mestadels av medelklassen i form av lärare och tjänstemän. Har de så dåliga löner idag att de har svårt att klara uppehälle för t ex en 3-barnsfamilj?
    Var rädd om dig och ta bara säkra gator!
    Kram, Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s