Lugnare men inte lugnt

Maputos innerstad har idag så smått återgått till det normala. Bilar och människor börjar cirkulera men minibussarna (som står för kollektivtrafiken till och från förorterna) är fortfarande få. Från ett antal förorter kommer rapporter om mindre utbrott men inte lika omfattande som igår och i förrgår. I Xiquelene, en av förorterna, förekom skottlossning så sent som strax före 15 i eftermiddags.

Människor är försiktiga. De restauranger som har öppet meddelar att de stänger tidigt så att personalen ska komma hem i tid och redan nu börjar folk lämna sin arbetsplatser. Sms cirkulerar fortfarande men allt fler har budskap om lugn, fredliga diskussioner och att saker bör återgå till det normala.

Det är mycket lugnare men det känns som att människor har svårt att lita på lugnet. Med all rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s